28 juli buiten de “comfort zone”

Idyllisch en mega rustig. Hier komen we weer samen met Maarten en Thea van de Nostress. Het is meteen weer vanouds gezellig. En we gaan direct allemaal leuke dingen doen.Β  Uiteraard worden er meteen vismaaltijden besproken.

Die vangen we zelf zoals een Dorade en plukken mosselen aan de steiger.Β  En Astrid en Thea zoeken een maaltje zeekraal bij elkaar aan de oever.

We wandelen,Β  doen boodschappen en maken een gave tocht met de dingy’s naar Pontrieux. Verder de rivier opΒ  met 2 buitenboord motoren kunnen we elkaar altijd helpen als het nodig is.Β  We varen 1,5 uur door tot het water bijna op is en trekken de dingy’s een trailerhelling op, zodat bij hoogwater we ook nog terug kunnen en de boten er nog liggen.Β  Ook Pontrieux is een gaaf stadje met het laatste stukje rivier door het dorp.Β 

Ook wandelen we naar een oude oesterbar aan het water en genieten van oesters en garnalen.

We genieten van de terug tocht en eten weer gezellig een hapje en gaan we vroeg onder de veren. Na 5 dagen liggen aan het ponton kunnen we concluderen. We hebben meer dan genoeg water.Β  De accu’s worden goed gevuld door de zonnepanelen en de windmolen.Β  Het eten zwemt om je heen of hangt aan het ponton.Β  We gaan weer verder en maken plannen voor Roscoff. 0600 uur de wekker en 0700 uur gooien we los. We varen de rivier af naar de zee. We hijsen de zeilen en varen een prachtige tocht tussen de rotspartijen door.

Komen om 1700 uur aan en drinken gezellig een biertje.Β  Roscoff is een prachtige nieuwe haven.Β  MetΒ  een fijne haven ontvangst en veel luxe op de steigers.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: