28 juli buiten de “comfort zone”

Na ons verblijf op Jersey zijn we weer toe aan iets nieuws.Β  We gaan het oude plan oppakken om toch iets te doen wat ik niet graag zo maar doe.Β  EenΒ  rivier de Trieux op varen naar Lezardrieux. Voor mij een spannend besluit. Staat er genoeg water?Β  Hoe hard stroomt het daar? Kunnen we de haven wel in? En wat als we in de rivier moeten blijven liggen? O ja en kunnen we de ingang wel goed vinden.Β  We besluiten om het gewoon te doen.Β  Naast ons in Jersey liggen Belgen die al bij aankomst liepen te dribbelen omdat wij om 0500 uur los zouden gooien. Dat betekent dat ook zij dan wakker moeten worden en los maken.

We Strijken met de hand over het hart en matsen ze en wisselen ’s avonds laat van plek, zodat wij vrij weg kunnen en zij niet wakker hoeven te worden. We zetten de wekker op 0400 uur. Belangrijk omdat we met hoog water maar tot 0530 de haven kunnen verlaten.Β 

We verslapen ons en kunnen nog net op tijd de haven uit over de drempel enΒ  leggen de boot om 0515 uur aan de wachtsteiger net buiten de haven en doen nog even snel ons uitgestelde ontbijtje. Er is niet veel wind en we motorsailen naar Lezardrieux.

Een fantastische avond bij de havenmond. Exact op het goede moment.Β  Nog 2 uurtjes stroom mee de rivier op en precies bij hoog water komen we aan bij de ponton, drijfsteiger tegenover de haven.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: