4 aug 2022, Roscoff, verder om de hoek of verder via Engelse kust nog 7 weken te gaan.

Roscoff stond al eerder op de route. En nu was het zover. Vanaf een fantastisch Lezardrieux. We varen vroeg in de morgen de rivier af en moeten ver naar buiten om de zeilen te hijsen en af te zakken langs een prachtige kustlijn. Vol met gigantische rotspartijen.

We hebben geruime tijd de stroom mee, maar de wind is niet echt doorgezet. Wel kunnen we alles bezeilen en varen op ons gemak naar een prachtige, nieuwe haven, sinds 2012, Roscoff. Ook hier worden we keurig opgevangen door rubberboot havenmeesters. Ze varen door de soms vervelende stroming, iedereen wordt netjes geholpen aan een plekje in de haven.

We worden in alle talen aangesproken, zowel in het Nederlands als Frans, Engels en Spaans. Alle faciliteiten zijn aanwezig en in bijna nieuwstaat. We ontdekken als echte Nederlanders dat je gratis met de bus kunt reizen, ook naar de casino supermarkt aan de andere zijde van het dorp. We doen wat leuke geocaches en ontdekken al snel dat alles ook prima te belopen is.

We bezoeken met een veerpont het eiland, Ile de Batz. Daar lopen we met Maarten en Thea een rondje over het eiland en doen nog een geocache. Weer een leuke dag.

We ontmoeten een Nederlands gezin met 3 kinderen die de hele dag vissen en krabben vangen en worden getrakteerd op een mooie spinkrab en omdat ik, Hans , het durf om het beest te koken. Leg ik hem op zijn rug in het kokende water en is ie binnen seconden overleden en heerlijk gaar na 25 minuten.

We peuzelen hem op en bezoeken nog een brocante markt en een groente, vismarkt de dag erna. Als topper komen we bij Algroplus terrecht, een met Nederland verbonden firma, die als natte boeren algen oogsten welke zowel te eten, te drinken zijn, zelfs ook worden er smeerseltjes van gemaakt. Aan het einde van de rondleiding laten we ons verwennen met allerlei hapjes, die voor ons zijn klaargemaakt als natuurlijk promotie. Nu zeggen we onderweg vaak “Als we een hark mee zouden hebben konden we een pluk algen en wier oogsten”. Blijkbaar een gouden vondst. De geoogste agen worden hier in een potje gestopt en duur verkocht als delicatesse.

We visten nog een middagje op harders tenslotte is bijna alles uit de zee eetbaar. Helaas niks aan de haak geslagen. We doen nog een geocache op een rots naast de haven konden hem niet gelijk vinden. Plots stond ik oog in oog met een nest hoornaars, deze cache, die laten we maar even zitten. We melden de vondst bij de havenmeesteres en worden verzocht de exacte locatie aan te wijzen voor het verwijderen ervan. Ook hier is de hoornaar een plaag aan het worden, die hele wespen nesten uitmoorden.

Na de 7e dag met korting liggen wordt het tijd voor iets nieuws en komt het besluit. Gaan we de hoek om naar de Franse kust onder Brest of gaan we oversteken naar Engeland. We besluiten veel tijd te nemen om nu eindelijk een keer de Engelse kust te ontdekken. Varen in 14 uur van Roscoff naar Guernsey.

Hier hadden we door corona nog wat te goed. We willen graag na nu toch Alderney nog beleven. We zullen vanaf daar dan oversteken naar Portland , Weymouth. Vanaf daar zullen we bb of sb, links of rechts de hele engelse kust gaan verkennen. We hebben er zin an!!

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: