21 july 2022, een datum om nooit te vergeten.

Inmiddels hebben we Guernsey verlaten en wanen ons al weer heel wat na corona. Toch blijkt nu we op Jersey liggen dat corona een aardige aanslag heeft gedaan op onze conditie. We besluiten direct maar 7 dagen te boeken en krijgen zowaar 1 dag korting( maar dat mag ook wel voor 45 euro per dag). We begonnen met een rondje centrum en het beklimmen van de eerste berg naar een fort.

We kregen de hint van de havenmeester dat er grote feest zou zijn in het centrum. Daar was zowaar een grote kermis opgebouwd en werd na 2 jaar corona voor het eerst weer feest gevierd. Er stond zelfs een blackjack tafel, waar iedereen netjes van zijn geld werd afgeholpen. Met een paar regels. Regel 1 ik heb altijd gelijk. Als de dobbelbeker wordt opgetild niks meer veranderen. Bij twijfel de groupier bepaald. Zo zagen we in korte tijd mensen hun maandsalaris verdienen en het net zo hard weer verliezen. Na het lopen van wat eerste rondjes krijgen we steeds weer iets betere conditie. Op aanraden hebben we een dagkaartje voor de bus gekocht. Na ontdekken dat de kaart die we kregen bij het havenkantoor een fietskaart was en geen buskaart was. Toch maar even verder gepland op een buskaart welke in de bus verkregen is. We reizen met de bus kris kras over het hele eiland en besluiten aan de west kant een klifpad te lopen naar het Noorden. Bij een plaatselijk vis restaurantje op de berg staan we het bbq menu te bekijken. Al snel wordt ons verteld dat de kok door migraine geen bbq kan bereiden.

Dan maar een portie kokkels en een portie garnalen besteld met een biertje, voor we aan het cliff path beginnen. We laten de bus voor wat het is. We beginnen aan het pad, een mooie route met uitzicht punten en heel veel bunkers uit WO-II. We doen onderweg wat geocaches en het weer wordt steeds iets minder zonnig. Aan het einde worden we getrakteerd op de beloofde kasteel ruΓ―ne. En een plaatselijke bui.

En dan zoeken we op de kaart naar een aansluiting op een bus. Tenminste in het nieuwe busboekje van na corona stond dat er een uur later een bus zou rijden. Geheel volgens plan in dit boekje, zaten we een uur later tevreden in de bus terug naar st Helier. Inmiddels zijn de temperaturen opgelopen tot een dikke 38 graden en daar werden we vanzelf rustig van. We spoelen ons met de tuinslang in de kuip af om af te koelen en houden ons een dagje rustig. De volgende dag bezoeken we het naast gelegen fort in het water. Onbereikbaar met hoog water en dus wachten we op laag water. Bij laag water blijkt een betonnen pad te lopen naar het kasteel en kunnen we bij kentering mooi het kasteel verkennen.

Hier kan Astrid zich uitleven met het zoeken naar schelpjes en gingen we na het zoeken van wat geocaches weer terug naar de boot.

Op 21 juli worden we wakker en feliciteren we elkaar met het feit dat we het al 33 jaar met elkaar uit houden. Onze trouwdag valt eigenlijk altijd in een zomer vakantie. En ook nu trakteren we ons zelf op verse vis. We gaan een lekker maaltje maken van gamba’s, zalm moten en scallops. We vragen even hoe we die het beste kunnen klaar maken en hebben zin in ons vismaaltje.

Inmiddels krijgen we uit Lelystad bericht dat de bouw van ons nieuwe huis is gestart. De eerste palen worden geslagen en nu gaan de 250 werkbare werkdagen starten tot de oplevering van ons nieuwe huis.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

2 gedachten over “21 july 2022, een datum om nooit te vergeten.

  1. Lijkt ons ook heerlijk die Kanaaleilanden. Daar gaan we beslist ook een keer naartoe maar voorlopig lijkt kr dat niet met onze kat. Dat van die corona, conditie, 7 dagen boeken en die berg naar dat fort beklimmen moeten jullie trouwens nog eens even uitleggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: