16 july, onze belevenissen na bezoek tante “Corona”

Het viel toch even tegen. Corona uitzieken is niet simpel. Als je boot je huis is en je moet onafgebroken 5 dagen binnen in huis blijven. Dan heb je wel weer zΓ―n in iets nieuws. We hebben even getraind en het cliff beklommen in Guernsey. Na een bezoekje van het fort weer afgezakt en na 8000 stappen weer tevreden terug op de boot.

We nemen ons voor om een klein tochtje te maken voor de volgende dag. Om nog wat meer van de kanaal eilanden te bekijken. We nemen ons voor om 0800 uur te vertrekken naar Jersey. Ik ben om 0600 uur al wakker dus start vroeg met water tanken. We ruimen de stroom op en maken de boot klaar om te zeilen. Dat is na 8 dagen corona liggen weer even opletten. Nadat meerdere buren al vertrokken zijn, gooien wij ook los en weten dat we de hele weg stroom tegen zullen hebben. Voornamelijk stroom van de zijkant en met de zeilen erop kunnen we toch wat motorsailen. We moeten behoorlijk om Jersey heen zeilen en volgen de kaart kompas routes, hierdoor kunnen we dicht langs de kust.

De ondiepe stukken staan goed op de kaart en navionics laten we ondersteunen door Imray. Beide systemen doen het goed. Zodra we bij de haven zijn begint de drukte. Er zijn veel mensen die hetzelfde plan hebben en langzaam nemen het aantal boten toe tot 7 naast elkaar.

Alles slingert op de stroom en wind en leveren de nodige irritaties op. Sommige lui flikkeren de boot neer en stappen af en gaan lekker even rondje wandelen. Dan kan een ander zorgen dat de boel heel blijft. Blijkbaar kan ik na corona daar nog minder tegen. Uiteindelijk maken we de boot los in een flinke lage wal wind en komen zonder kleerscheuren weg. De havenmeester wijst ons een plek helemaal achter in de haven waar we via smalle gangetjes een 4e plek langszij krijgen. Nu snel wat eten en een heerlijk bakkie koffie.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

2 gedachten over “16 july, onze belevenissen na bezoek tante “Corona”

  1. Gelukkig is Corona bij jullie ook weer weg. Ze heeft hier ook lelijk huis gehouden. Wij liggen al een week in de buurt van A CoruΓ±a. Mijn man is gevrijwaard gebleven maar ik kreeg de volle lading. 8000 stappen doen zat er niet in, zelfs de vier treden naar de kuip waren al een zware beproeving. Vandaag, na 10 dagen eens proberen om tot het dorp (2km) te fietsen… hopelijk kunnen we binnen een paar dagen de hoek om.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: