13 july 2022 corona update

Ja hoor, na 2 jaar thuis werken en corona ontwijken, 2 inentingen en 2 boosters, krijgen we toch corona. Astrid is eerst nog de vrolijke lachende, maar nu toch ook de klos. Gelukkig hebben we een lichte vorm. Niet fit voelen, druk op het hoofd, veel spierpijn en astrid ook nog wat misselijkheid. Na het invullen van een plaatselijk e- formulier voor corona in Guernsey. Blijkt een 10 dagen taktiek, waarbij na 5 dagen geldt bij klachten vrij weer vrij bewegen. Maar vanaf dag 6 tot 11nog wel contacten vermijden en je omgeving waarschuwen. Duidelijke regels, o ja en eerste 5 dagen in huis binnen blijven. In ons geval is de boot ons huis dus blijven we gewoon aan boord. Inmiddels knap ik al weer aardig op en loop ik net een paar daagjes voor op Astrid. We worden nu verplicht te onthaasten, maar kunnen helaas even niet het eiland verkennen. We hadden een hop on hop off bus gezien, maar die Laten we dus even zitten. Hoewel ook hier toestemming is om met corona een rondje hard te lopen om fit te worden of te blijven. ‘Savonds doen we even een rondje langs de haven en doen nog een geocache.

Maar echt fit zijn we nog niet. Gewoon rust kan je redden.

Wel hebben we goed nieuws vanuit Lelystad. De gemeente jurist belt ons met de heugelijke mededeling dat het bezwaar is ingetrokken om te mogen bouwen. Ons nieuwe huisje kan dus beginnen. We maken snel een nieuwe afspraak met de notaris en vullen de derde rekening bij de notaris. Op 15 july zal dan eindelijk de kogel definitief door de kerk zijn. We zijn dan definitief trotse eigenaars van een Duin en Water woning. Laat de bouw maar gauw starten. We kunnen wel wat goed nieuws gebruiken.

Bij fase 1 worden de eerste huizen al ontdaan van de steigers en bij ons fase 2 is het terrein net gatenkaas. Alle kuilen voor de fundering zijn gegraven en liggen klaar voor het heien van de palen.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

3 gedachten over “13 july 2022 corona update

  1. Hallo lieverds, het hoort er allemaal bij! Veel beterschap en lekker de rust nemen om straks weer verder het eiland te ontdekken. Nog een tip: als jullie van knÀckebrâd houden, kun je op Guernsey flink inslaan op Ryevita. Die tip las ik in één van de blogs van andere vertrekkers en inderdaad dit merk is een jaar later nog steeds knapperig en smaakvol.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: