20 augustus wereld van verschil Portland of Weymouth.

We lagen in Portland in een luxe grote marina. De omgeving om de haven heen voorzien van grote watersport winkel en supermarkt. Dan zou je zeggen van alle gemakken voorzien dus niks te wensen over. Toch werkt dat niet zo, wij zoeken blijkbaar iets kneuterigs, gezellig en vooral met wat reuring. We hebben nog even overdacht of ankeren in de kom van Portland ons verder zou brengen, maar kwamen al gauw tot de conclusie dat de buitenhaven van Weymouth ons aan sprak. Astrid zocht het telefoonnummer op vroeg of er een plaatsje voor ons vrij was. En dat was er, een ponton aan de kant in de buitenhaven tegen over de reddingsboot en Weymouth sailing club.

Een fantastisch uitzicht in een gezellig stadje. Precies het tegenovergestelde van Portland. O ja en de prijs maar 50 euro per nacht We waren al gewaarschuwd dus ff slikken en door. De voorspelling is dat verder naar het Oosten de dagkoers nog wat zal oplopen. We boeken direct voor 4 nachten en lopen gezellig naar het einde van de pier met uitzicht op Portland en naar het fort bij de haven ingang. Doen daar wat geocachen en spreken een Engelsman die een mooie makreel aan de haak slaat en het visje direct ontdoet van kop en ingewanden. Wat overigens direct weer dienst doet als aas om te vissen. We lopen langs de roeiveerdienst een echte publiekstrekker.

We komen langs de reddingsboot RLNI en besluiten een beetje te kopen en normen hem Willy the Bear. Naar de naam van de vorige eigenaar van de Pinta.

En vervolgen de weg terug over de brug. Naast onze boot is een kermis opgebouwd waar vrouwen en kinderen al schreeuwend van angst in de centrifuge geslingerd worden. Zou leuk moeten zijn denk ik, maar niet aan ons besteed. Als wij kermis willen gaan we de zee op met veel wind, deining een grote golven. Ook nu weer gaan we de dag erna verder met de boel verkennen en lopen hier het dorp omhoog om vervolgens op een trail uit te komen die blijkbaar start in Portland en eindigt voorbij Weymouth. Een mooi natuurpad zonder verkeer en lekker gewandeld om vervolgens nog wat boodschappen voor de komende dagen te doen in de ASDA een grote supermarkt.

Uiteindelijk is de voorspelde regen toch op komst en vele uren later dat voorspeld komt dan toch die regen. De boot spoelt weer lekker schoon( het zout eraf) en we we doen de nodige klusjes. Ook hier is een mooie watersport winkel met echte engelse prijzen. Los van pinnen ook omgerekend zeker duurder. Wat een top idee die Brexit. Ik koop een nieuwe misthoorn, de oude is door het zeewater geheel vast geroest. En olie voor de buitenboordmotor. Na het peilen kan er een klein beetje bij. Een derde klusje is nog even een schakelaartje bijplaatsen bij de Nieuwe USB boven de tafel. Want ook op stand-by heeft deze snachts behoorlijk fel blauw licht. We halen nog even de weerberichten en de mail binnen via de SSB en testen nog even met vertrekkers of we elkaar kunnen bereiken.

Ze ontvangen de Pinta heel goed, maar ik hoor de anderen alleen heel in de verte. We zijn nog niet klaar met verkennen en nadat we het ontbijt weer op hebben en een lekker bakje koffie gaan we de andere kant van weymouth verkennen. En lopen langs het lange strand en komen uit in een attractie park. Hier kun je carten, in een mini trein meerijden, is er een piraten tent en een mooi natuurpad met daaromheen een golfbaan.

Weer een geslaagde dag met wat geocaches en daarna lekker lunch met lekkere cedar engelse kaas op de boot. Inmiddels liggen we nu bijna alleen aan de pontons. Zou de vakantie dan toch een beetje over zijn nu.

Voorlopige conclusie Weymouth 10 keer leukdr en maar 2 keer duurder. Nou ja bij wijze van spreken dan.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

EΓ©n opmerking over '20 augustus wereld van verschil Portland of Weymouth.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: