21 Jun 2022 noknok mogen we even aan boord komen!!

We lagen al paar dagen in de Mercator haven van Oostende. Een mooie plek om lekker uit te rusten. Dat hebben we ook gedaan lekker slenteren over de boulevard. Met de voeten door het zand en water. En lekker luieren op de boot. Toch af en toe wat reuring. Zo is plots een 87 jaar oude man met aangemonsterde bemanning bezig om tegen de wind in de 40 foot boot te draaien om vervolgens de sluis door te komen en naar nieuwpoort te vertrekken. Deze boot was al enige jaren niet gebruikt. Er kwamen dikke zwarte rookpluimen uit de motor en de boegschroef zat vol met plantjes. Na het raken van enige boten heeft 1 van de opstappers het roer overgenomen en de boot terug in de box geparkeerd. Beide opstappers lieten het voor gezien en de oude baas alleen achtergelaten. De sluiswachter had overigens ook al gezorgd dat hij niet solo het sop kon kiezen. De laatse avond stonden ineens Maarten en Thea van Nostress voor de boot. En dat was gezellig bijkletsen en wat eten en drinken. Nasi maken voor 4 dat kan Astrid als de beste en werd ook zeker gewaardeerd. Na een gezellige avond werd besloten om de volgende morgen te vertrekken naar Duinkerke. We werden nog even uitgezwaaid door Maarten en Thea. En toen kozen we het ruime sop. Een apart stukje vaarwater met vele banken waar tussen door genavigeerd moest worden. Leuke tocht. De hele weg gevist en uiteraard niets gevangen.

En dan ineens in Duinkerke, Noknok mogen wij u even spreken. 6 man en vrouw Franse douane. Kunnen wij u even spreken. Natuurijk en het verhaal begon, wat een mooie boot. Maar dat zullen ze wel tegen iederΓ«en zeggen. Maar goed na enkele vragen over plannen verdwenen ze naar hun eigen dikke rib met 100 pk

Wij gingen verder aan onze volgende dag planning en ineens had de douane bedacht toch aan boord te willen komen. Oke ik nog in mijn onschuld, ik neem aan niet met meer dan 2 man aan boord hoop ik. Dat werden er dus 3. En toen begon het. Veel vragen. Wie bent u wat gaat u heen. Waar komt u vandaan enz enz. En toen eenmaal aan boord werden alle papieren gevraagd. Paspoorten., zeebrief, belasting bewijs, verzekering, zend machtigingen. Enz enz. Maar gelukkig was alles op orde. Nog even een vraag over het adres op de zeebrief en onze woonplaats op de boot met briefadres bij onze dochter. Maar dat leverde verder geen moeilijkheden op. We hebben hier de tank weer vol gegooid 75 liter diesel verstookt sinds lelystad. En 2,30 per liter afgerekend. Daarna puzzelen voor de vervolg bestemming. Lastig omdat het toch een druk kanaal blijft en Dover nog even tot augustus dicht blijft voor jachten wegens verbouwing.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: