8 mei 2022 nu week op droge.

Nadat we door de nieuwe havenmeester Marcel, onder toeziend oog van Jan, op vakkundige wijze uit het water zijn gehesen. Konden we de lijst met klussen afwerken. Eerst afspuiten van de antifouling coppercruiser. We zijn blij verrast hoe goed na een jaar in het water (gewoond op de boot in de winter) er eigenlijk een schoon onderwaterschip te voorschijn kwam. Gelijk met schoonmaakazijn de romp afgeborsteld en schoon gespoten.

Maandag meteen begonnen met het vervangen van de olie in de saildrive en het schoonmaken van de magneetboout en vervangen van het afdichtringetje van deze bout.

Op dinsdag kregen we een instructie en demonstratie van Renskib. We hebben de keuze gemaakt om onze romp die geschilderd is in 2010 te polijsten. Eerst met gelesnor de waterlijn opknappen. Daarna met antikalkaanslag de hele romp afwassen. Volgende stap met grove polish de beschadigde plekken behandelen. Dan met fijne polish de hele romp poetsen. De machine hadden we al en met het geleverde schaap konden we poetsen. Daarna afnemen met shampoo en met sealer de boel afsluiten. 2 volle dagen poetsen en behoorlijke spierpijn glimt de boot ons weer toe.

De flap van de saildrive lag los en een goede reden om deze meteen voor de komende jaren te vervangen. Die zijn 100 euro eigenlijk cosmetisch maar je wilt hem zeker niet los om je klap schroef hebben hangen. Dus deze met speciale kit goed vast gelijmd, zodat de aΓ«rodynamische eigenschappen weer maximaal bereikt worden. Astrid heeft de schroef met wc-eend-1 weer tot maximaal glimmen weten te krijgen.

We hebben een extra buitenkraan aangebracht die als combinatie gebruikt kan worden voor zowel dekwaspomp maar ook in nood met kranen is om te zetten naar bilgepomp.

Bij het controleren van speling op het roer besloten het lager te vervangen, de aluminium hak losgedraaid en de POM ring opgemeten en in Ede besteld bij de draaierij Roelofs. We gaan deze dinsdag ophalen en hebben meteen een reserve laten draaien.

De volgende klus was het onderwaterschip. Eerst de kwetsbare plekken schuren en schoonmaken. Om vervolgens met coppercruiser de eerste laag antifouling weer aan te brengen. Toch wel een hele dag werk, maar het ziet er weer strak uit. De dag erop een tweede laag aangebracht en op 13 mei de boot weer klaar om te water te laten.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

EΓ©n opmerking over '8 mei 2022 nu week op droge.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: