2 augustus rondje oostzee 2021

Maandag ochtend vertrokken vanaf Øer marina samen met Vision quest in de kleine sluis, hier is gelijk de mogelijkheid om het havengeld te betalen. We varen de sluis uit en tussen de boeien door, al snel kunnen we de zeilen hijsen en zetten koers naar het eilandje Tunø, Vision quest vaart door naar het konijnen eiland Endelave. Op Tunø hebben we een date met de Swaene, die ook het eilandje nog even wilden aandoen.

Met zijn allen een rondje geocachen, een aantal keren moeten schuilen voor een regenbuitje gelukkig was de zon weer snel terug.

Onderweg veel vlinders en andere insecten gespot. De oeverzwaluwen vlogen af en aan naar de ronde gaten in de steile wand van het klif, Hans heeft nog even met de drone gevlogen de zwaluwen vonden dit niet zo een goed plan, ze probeerden de drone weg te jagen, uiteindelijk is dat ook gelukt en heeft Hans de drone maar weer ingepakt.

Vanaf het klif vele bruinvissen kunnen spotten, bruinvissen lijken op kleine dolfijnen, het is een walvissoort leeft in groepjes ze eten haring, ansjovis en ook platvis.

Om half 3 zijn we weer terug in de haven. We gooien los en varen naar het eiland Endelave, de rest van de groep is hier al aangemeerd.

In endelave is er een ondiepe oversteek waar wij als diepste boot met gestreken zeilen proberen overheen te schuiven. Na het volgen van 2 cardinaal boeien die het meest diepte deel markeren komen we niet ondieper dan 2,90 tegen en dat is voor 2 meter diepgang dus meer dan voldoende. Ineens begint de wind toch wat door te zetten en hebben we wat moeite om aan te leggen. Het is een klein dorpje met weinig inwoners en al gauw blijkt dat er 1 mevrouw is die iedere keer met een andere Pet opduikt. Zo besluiten we met elkaar een lekkere hamburger te bestellen van 100, 200 of 400 gram. Doe je dat met 14 zeilers tegelijk dan lijkt deze eilander niet echt stress bestendig. Wat resulteert in vieze verbrande hamburgers. Ook is een menu zonder cola maar met met een biertje niet echt een simpele optie. Hier willen de mensen alleen contant geld en geen credit card accepteren. Gelukkig lukt het te betalen en is de snackbar vrijwel direct dicht na het afleveren van de Black roosted burgers.

Al snel blijkt dat deze zelfde dame met een andere pet op de bar vrouw is van de muziek tent, waarin door een jong stel, een dorps optreden wordt verzorgt. Dit lijkt het grootste festival te zijn van dit jaar, er is blijkbaar verder weinig te beleven. We gaan dus maar snel aan een borrel en het palaver voor de volgende dag.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

EΓ©n opmerking over '2 augustus rondje oostzee 2021'

  1. Wat maken jullie toch een prachtige zeiltocht! Heel leuk om de verslagen van Hans te zien en jouw blogs te lezen.
    Prachtige foto’s!
    Hartelijke groeten AndrΓ© en Marjaβ›΅οΈπŸ‘πŸ˜€

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: