31 juli Rondje Oostzee 2021

Het palaver van gisteravond geeft een wind gaatje aan om verder te komen na Hundested. 2 opties staan voor. Grenau laten we weg, omdat we ipv naar het westen of zuiden nog verder naar het noorden zouden gaan. De keuze komt op Øer marina of langeØer op het eiland Samsø. Deze keuze zullen we op het water moeten maken, omdat we om het Sjaelland rev moeten varen. We beginnen deze tocht met de oversteek naar Rørvig en daar langs de kust. Wij kiezen na studie direct voor verder uit de kust, omdat er veel ondieptes langs de kustlijn te vinden zijn. Al snel nemen wind en golven toe en wordt het een sportieve zeil tocht.

Met de camera en telelens in de hand worden veel stoere foto’s gemaakt van onze zeil vrienden. Bij het rif maken Vision Quest en Swaene de keuze om erdoor heen te steken, wij besluiten er ruim omheen te varen samen met Chamois en Merleau. Dit levert voor de foto wedstrijd mooie foto’s op. Ondanks AIS en oproepen op marifoon hebben we een communicatie probleempje en liggen we later gesplitst over 2 havens. Wij in haven Øer marina met Landal vakantie huisjes de ingang van deze haven gaat via een sluisje met twee boten tegelijk, 2 meter omhoog. De Swaene op het eiland SamsΓΈ, in het haventje van LangΓΈer, in een mooi natuur gebied. We vermaken ons op een verwaaizondag door het stadje Ebeltoft te bezoeken.

Na een rondje geocachen en steppen via het bos over een landtong een mooie route gemaakt. We eindigen met een laatste geocache bij het sluisje.

Ebeltoft is een oud stadje met kleine straatjes geplaveid met grote keien. Terrasjes zitten vol. Steppen is niet mogelijk, maar wanneer ze aan staan en de wieltjes rollen, dan laadt de accu een beetje op, zodat de actieradius wordt vergroot,,:P.

Bij terugkomst gezellig middagje aan de picknicktafel visje en wijntje gedronken. Zeer geslaagde afsluiting van een verwaaide zondag.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: