28 juli Rondje Oostzee 2021

Vandaag zouden we om 0900 uur losgooien omdat onze Deense buren wilden vertrekken. Maar ook Denen kennen een Zaans kwartiertje, dus hebben we 0930 los gegooid en waren we toch nog 30 minuten vroeger weg dan de rest van onze groep. Met prachtig zeilweer onderweg naar Hundested genoten van de prachtige kustlijn en nog wat bruinvissen gespot (zien eruit als minidolfijnen maar behoren tot de walvissen zegt men en ze noemde ze vroeger zeevarken, dus zijn we benieuwd wat ze eten). De hengel weer uitgegooid en niks gevangen. De wind nam langzaam toe en daarom voor de invaart naar Isefjord baai de zeilen weer wat gereefd. (Astrid wordt er steeds handiger en sneller, in om het zeil van grote te veranderen). De haven van Hundested was vol, maar het alternatief stuurboord om de hoek gaf ons de kans snel 5 bordjes op rood te zetten. Daarmee komen we onze vluchthaven voor slechter weer borgen. Hier hebben we een aantal dagen verwaaid gelegen. We zijn uiteraard op de stepjes begonnen met het zoeken naar wat geocaches. Astrid heeft de achterstallige was gedaan die mooi kon drogen in de geplaatste kuiptent. Hier hebben we ook de watermaker klus opgepakt en gerepareerd zodat we die we van de todo lijst kunnen halen. Blijft alleen de defecte radar nog over.

De volgende dag hebben we de pont genomen naar RΓΈrvig en het Geopark bezocht. Met wat mooie water foto’s op de pont en wat geocaches in het bos een mooie wandeling. Geocachen is internationaal, want bij 1 van de caches kwamen we Denen en Zweden tegen, allemaal gewapend met gps apparaten. In het bos nog oog in oog met twee herten gestaan echt een cadeautje.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: