27 juli Rondje Oostzee 2021

Hundested stond op programma maar in palaver is door tips andere toerzeilersgroep geadviseerd Gilleleje niet over te slaan. De wind was uit een perfecte hoek zodat we eindelijk de halfwinder uit het vooronder konden trekken. Na een wedstrijdje met chamois en swaene leek Pinta Breehorn 37 toch behoorlijk hard te lopen. De haven was zo als voorspeld behoorlijk vol, toch een plekje kunnen vinden. Enkele van de groep hebben achter anker uitgegooid en wij zijn gezellig langs Denen gaan liggen. Met wat buien op komst hebben we het visje bij het restaurant besteld lekker aan boord opgegeten. En daarmee de 1,5 cm regel van Denen weten te vermijden. De geocache bij het leugenbankje was snel gevonden. Een Deense dame woonde al 15 jaar op die plek. Maar wist van het bestaan niks af. Kon ons helpen met vertalen van de hint en de historie. Snachts werden we nog even ruw gewekt door een ploeterene nachtzeiler die probeerde onze windvaanstuur inrichting te verbouwen. En hebben hem naar ons vast gemaakt zodat ook hij en wij weer konden slapen.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: