25 juli rondje oostzee 2021

Zondag, met de crew van de Swaene, langs veel bezienswaardigheden gefietst en gestept. Eerst het wisselen van de wacht om 12.00 uur bekeken. Bij het werkpaleis van de koningin, Amalienborg.

En weer verder naar slot Rosenborg, hier liggen de kroonjuwelen, we zijn niet naar binnen gegaan, maar rondgelopen in de mooie rozentuin en achterliggend park met karpervijver.

Heel mooi park en ook hier zie je weer veel mensen op de bankjes en op het gras genieten van een heerlijke zondag. We zijn ondertussen alweer een poosje onderweg dus kregen wel zin in een kopje koffie. We hadden een award winning patisserie op het oog La Glace, na even zoeken gevonden in een smal straatje achteraf, gezellige tafeltjes buiten. Mooie kunstwerken van taart in de etalage.

Zoveel soorten gebak, allemaal iets anders gekozen, met een heerlijke pot koffie, als deze op was zou je nog opnieuw kunnen laten bijvullen. Het was allemaal even lekker.

Op naar het volgende leuke plekje in de stad, de vuilverbranding….

Vuilverbranding 440.000 ton afval, per jaar. 150.000 huishoudens worden hiermee van energie voorzien. Een klimwand aan de zijkant deze is 85 meter hoog. Boven mooi zicht op kopenhagen, er wordt nog een hoop gebouwd. Naar beneden een 400 meter lange skibaan. Van iets lelijks hebben ze toch iets leuks kunnen maken.

Boven een biertje gedronken, beneden zien we nog een kabel wakeboardbaan. Naar beneden gegaan met de trap.

Nu gaan we naar Reffen, food market erg gezellig en lekker butternutchicken gegeten, leuk mensen kijken, in de schaduw.

Genoeg mensen gekeken en met volle maag naar de bungyjump gezocht om te kijken deze was helaas gesloten. Terug naar de boot in totaal 18 km gestept en een heerlijke dag gehad. Vanavond 21.30 uur palaver voor de plannen van morgen.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: