22 juli rondje oostzee 2021

Donderdag, vandaag om 7 uur vertrokken, eerst gezeild naar de shippinglane, met de motor aan 6 nm haaks overgestoken. De ais is hierbij echt heel fijn, dat we de koers en de snelheid van de grote schepen kunnen zien geeft veilig gevoel. Tot aan Ystad heerlijk kunnen zeilen. Hans heeft gevist met de pavaan en de hengel, jaaaaa, beet hangt een geep aan de haak, even wat snelheid uit de boot halen door grootzeil iets te vieren. Een heel gevecht om zo een vis binnen te halen. Best druk, deze vissen zwemmen in scholen, weer beet deze valt eraf, hengel weer paraat gezet, nu ziet Hans ineens dat de pavaan op zijn kop drijft, dit betekent dat hier ook een vis aan de haak zit. Dit is dus de eerste keer dat er met de pavaan iets gevangen wordt! Werkt dus wel. Nog een geep. Ik hoor de ratel van de hengel weer het is even best druk, de derde geep wordt naar binnen gehaald, tevens de laatste voor vandaag. We liggen voor de haven van Ystad, de hengel en de pavaan worden opgeruimd en de zeilen gestreken. Genoeg plek in de haven. Er staat wel een beetje swell in de haven. Het Deense gasten vlaggetje wordt verwisseld voor de Zweedse.

In totaal dus drie gepen gevangen van gemiddeld 60 cm lang…… en nu schoonmaken en proberen te fileren, dit valt nog niet mee, graten zijn geelgroen dat viel op. Conclusie is, in moten snijden geeft minder rommel en we kunnen dan beter de vis eten en de graatjes ontwijken. Gebakken in roomboter met peper en zout opgediend met partje citroen. Lekker visje.

Rommel beetje opgeruimd en Ystad verkend. Bij watersport winkeltje een mooring haak gekocht.

Door stadje gelopen, leuk gezellig plaatsje.

Na het vinden van de cache terug gelopen naar de boot. Even gekeken naar sommerdans gezellig muziekje met volksdans. Palaver om 21.30 uur, morgen om 6 uur vertrekken we naar forteiland voor bbq met groep 1 van de toerzeilers.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: