21 juli Rondje Oostzee 2021

Wakker worden op onze 32 jarige trouwdag op Bornholm is een bijzondere ervaring. Vandaag plannen om het Noorden van bornholm te verkennen. We hebben de stepjes alweer geladen en nemen de opladers mee voor onderweg. 25 km actieradius is mooi maar met 22% hellingen wordt de afstand al gauw minder. Eerst nog even gezellig met onze Zweedse buurman gekletst en Astrid met Sofia onze melkkefir geruild voor een zuurdesem starter. Leuk om te zien dat veel mensen op allerlei manieren bezig zijn om zelfredzaam te zijn. Daarna begonnen aan een mooie trip. Al snel veranderde het asfalt in steengruis en werden de hellingen steiler. Uiteraard werden we gestuurd door geocaches en kwamen we langs mooie haventjes aan de westkust.

Na wat uurtjes steppen wat gegeten en via een grote graniet groeve, waar mensen tegen de wanden aan het klimmen waren, kwamen we op een strandje, waar wonder boven wonder een 220 volt aansluiting was, waar we mooi de stepjes weer op stroom konden brengen.

Na het verkennen van de west kust overgestoken naar het oosten naar Allenge waar we in de haven tevergeefs wat stroom gezocht hebben. Na het eten van een visje en een lekker bakje koffie.

De lange route naar Hasle terug genomen. Bij een camping stroom gevonden, een ijsje aan het zwembad gegeten. Tot de laatste helling naar beneden de terugreis gered. Even bij het zwembad en sauna op onze haven gekeken, hoe al die mensen bijna 1,5 mtr afstand houden. Wij maar weer lekker naar onze eigen bootje en met de drone nog een mooie zonsondergang vast gelegd.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

2 gedachten over “21 juli Rondje Oostzee 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: