7 augustus Rondje Oostzee 2021

Precies volgens plan zullen we vertrekken naar Rensburg en gaan we dus het kielerkanaal (NOK) weer op. Hiervoor is volgens bericht rond 11 uur de wind het gustigste om de laatste zeilende mijlen te maken op de Oostzee. We maken nogmaals zelf water en testen de waardes nog 1 keer op brak water. De laatste keer zal dat op zout Noordzeewater zijn en zal de druk voor de watermaker aanzienlijk hoger zijn. We varen met z’n allen naar de sluis en moeten daar bijna anderhalf uur wachten. De Swaene die iedere meter zeilt ( liefst tot in de sluis) kan ook nog aansluiten. Hier ontmoeten we Duitse vertrekkers, Malu, die worden uitgezwaaid door hun vrienden. Later op Helgoland liggen we weer naast ze. In Rensburg komen we in de haven, die vrijwel door Nederlanders lijkt te zijn overgenomen. Hier ligt dus ook onze rondje oostzee 2e groep, die het rondje Oostzee clockwise hebben uitgevoerd. Na het tanken kunnen we uitrekenen dat we met deze motor 1uur op 1,8 liter varen en dat valt ons reuze mee. Inmiddels is het ook hier gaan regenen en kunnen we even genieten van wat rust. Kanaal varen blijft saai en is toch goed opletten met al die mega grote vrachtschepen.

Als groep is democratisch besloten een rustdag in te brengen en kunnen we geocachen en het stadje verkennen. Het is zondag en dat betekend dat er niet veel open is. We lopen een rondje naar de supermarkt die om 1100 uur volgens internet open is(niet dus) en eindigen op het enige terrasje in het dorp. Waar we ons te goed doen aan een heerlijk broodje met onbeperkt koffie( voor mij altijd goed). Het palaver houden we door de vele regen in een tent van het restaurant. En dat wordt uiteindelijk weer gezellig met een biertje afgesloten.

Wat ons nog steeds verbaast is de heffing van statiegeld op blikjes een flesje. Die je ongedekt terug moet brengen naar de winkel. Groot is dat ondanks dev euro’s unie Deense blikjes niet geaccepteerd worden in Duitsland en andersom. Dus belangen ze uiteindelijk alsnog in de prullebak.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: