5 augustus Rondje Oostzee 2021

Op het programma staat het kleine eilandje LyΓΈ. Zoals op vele plaatsen is ook dit plekje naar boven gekomen door adviezen van anderen. Het voordeel is dat alles nieuw is en dus alles de moeite waard. De tocht naar lyΓΈ toe begint met stromende regen en dus lijkt het goed vis weer. Ook deze keer wordt de watermaker weer opgestart en gaan we weer voor een volle tank drinkwater gemaakt uit zout buitenwater. Bij het testen blijken we weer een top qualiteit water te kunnen maken (35 ppm). Het weer blijft een tijd lang zeuren en verbetert niet echt snel. Dus in regenpakken sturend varen we naar LyΓΈ. Daar weten we met veel kunst en vliegwerk de laatste 5 ligplaatsen te kunnen regelen. Voor de Swaene zelfs een plek waarbij het roer gerepareerd kan worden op de betonnen bodem. We gaan met de crew van de Swaene weer aan de wandel en lopen een rondje door het dorp. Bezoeken de Dutch design molen zonder wieken, ook maken we een grote wandeltocht over het eiland door de natuur. Uiteraard onderweg wat geocaches mee gepikt.

Het dorpje is klein. En het winkeltje(supermarktje nog kleiner). Na een pittige wandeling is er deze keer een palaver in de verenigingskantine en zitten we er dus warmpjes bij. De wind en het verdere weer laten zich niet sturen en er wordt besloten ipv Marstal de overkant op te zoeken ( de hoge wal) naar Maasholm.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: