8 t/m 11 juli Rondje Oostzee 2021

Donderdag ochtend vertrokken uit Laboe naar Fehmarn, lemkens haven. Wilden eigenlijk tanken maar er was alleen maar bio diesel en dat willen we niet tanken. Gelukkig hebben we nog driekwart en nog twee volle tanks aan boord!Β  10.00 uur varen we, zoals afgesproken de haven van Laboe uit, richting Fehmarn.

Laboe van uit zee.

Ik was aan het sturen en keek naar de leuvers van het grootzeil en zag dat de bovenste kapot was. Hans heeft hem eraf gehaald en een nieuwe erop genaaid. Na dit klusje zeilen gehesen en twee uur kunnen zeilen toen weer tegen wind. Hans is ondertussen aan het vissen maar helaas weer niks gevangen. Tijdens het varen voor de eerste keer water gemaakt, alles werkt naar behoren!! Blij mee!!  Het weer is beter dan voorspeld zon en droog, we hebben weer geboft, om half vijf zijn we bij de geul van Fehmarn, is wel beetje opletten met de diepte, 2.10 in het geultje langs de staken, rood bakboord groen stuurboord. Buiten de geul 1.30 diep. Lemkenhafen aangemeerd aan bakboord diep genoeg ,maar bij kade is een 1.50 meter richel dus met punt naar de wal aanmeren. Tegenover visrestaurant, waar we om 20.00 uur gereserveerd hebben om te eten, het was erg lekker en erg gezellig met de groep.

9 juli Rondje Oostzee 2021.     

Vandaag stond in het teken van de bbq. Met zijn drieΓ«n, Hans, Frenk, en ik boodschappen gedaan in Burg. Op de terugweg rende er een vos over het pad. Half vijf bbq aangestoken en gezellige avond met zijn allen!! Op dit moment regent het best hard. Wij gaan slapen!!

       

10 juli zaterdag Rondje Oostzee 2021

Vertrek 7.30 uur Fehmarn naar Travemunde. Haven BΓΆbs werft. Heerlijke zeildag vandaag. Hele route kunnen zeilen eerst 21 knoop later 15 knoop. Om 13.00 uur aangekomen. Met bus lijn 30 naar Lubeck geweest, mooie oude Hanzestad.

11 juli zondag Rondje Oostzee 2021

Vandaag om 8 uur vertrokken wilde naar warnemunde gaan, door de hoge golven en de ongunstige harde wind (N-O) met voorspelling 8bft de beslissing genomen om terug te varen naar Fehmarn, deze richting was beter bezeild en aan hogerwal. We varen met drie keer gereefd tuig en varen alsnog tussen de 5 en 7 knopen. Een keer een golf achterin de kuip gehad. Ik heb veel gestuurd en krijg steeds meer vertrouwen in mijzelf en de Pinta. Uiteindelijk 18.00 uur aan de kade.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: