10-5-2021 Aanpassen wegneembare rol kotterfok.

Idee geboren om de kotterfok niet meer op leuvers aan een dynema stag op te hangen, maar een beter systeem te bedenken. Samen met Renze de Vries van UK sails makkum bedacht, dat het met een fuhrler oneindige lijn en 1-2 blok in de top zou moeten kunnen. Na ombouw van leuvers naar torsilijn nu een systeem waarbij we niet meer boven 6 Bft naar het voordek hoeven, en in de kuip de high aspect fok kunnen wegrollen en de kotterfok kunnen uitrollen voor gebruik. Ziet er top uit. Nu snel uitproberen.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

EΓ©n opmerking over '10-5-2021 Aanpassen wegneembare rol kotterfok.'

  1. We hebben ook zo’n kotter op een antitorsie stag en dat bevalt goed. Wel hijsen we de kotter terwijl hij in de lengte is opgerold. Anders heb je zo’n stuk zeil wat in je gezicht slaat. Ook de geleideblokjes staan aan beide zijden op de scepters bij ons. Superhandig en netjes. Succes met verdere voorbereidingen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: