1_4_2021 geen grap begonnen met voorbereiden inbouw watermaker.

De eerst stappen zijn gemaakt. De watermaker schenker zen 30 is binnen. De eerste telling van compleetheid heeft plaats gevonden. De toevoer van zeewater is een feit. We hebben gekozen voor brons. Alle doorvoeren in de romp zijn van brons dus deze ook. Na het zoeken naar een gatenzaag 27 mm konden we de plaats bepalen voor de invoer van water. Gekozen voor doorvoer met scoup die in voorwaartse richting de opening heeft, zodat op geen enkele wijze tijdens de vaart er lucht gezogen kan worden. Na telefoontje met de breehornwerf gekozen voor de plek waar alle kranen centraal zitten. Zo diep mogelijk uit het midden om alle mogelijke turbulentie uit te sluiten. Na het boren van een heus gat ontdekt dat op die plek de romp 18 mm dik polyester is. Met polyester 2 component de binnenzijde van het gaatje bewerkt en daarna met voldoende sikaflex de bronzen doorvoer ingelijfmd. Na voldoende uitharding de bronzen kraan met tribont 1110H in de juiste richting gelijmd. En wachten op een bronzen tule 16 mm. Toen die niet kwam gekozen voor de kunstof 10 bar tule waar we straks de 16 mm slangen op kunnen monteren. De volgende stap was de keuze van de watermaker lokatie. We hebben gekozen voor bakskist dicht tegen de douche/ toilet ruimte om straks alle aansluit slangen kort te kunnen houden. Daarvoor een kartonnen mal gemaakt van hogedrukpomphuis en lagedruk pomp en deze al passend een plek gegeven. Voor de watermaker hebben we middels lijmen op de romp een stevig plateau gebouwd die tevens steund aan de zijwand. Hiermee een solide plaats voor de 25 kg wegende water maker die ook bij forse Zeegang straks netjes op zijn plek moet blijven staan. Straks het geheel netjes in de witte bilge verf en dan kunnen we de volgende stap oppakken van het inbouwen. Eerst gaan we naar Zeeland naar Hans van Veen, commercieel directeur van Holland Nauta om samen met hem een film te maken van de werking van de Zen 30. Met zijn ruime ervaring op het gebied van inbouwen gaan we proberen een film te maken die straks ook andere vertrekkers kan helpen met het maken van keuzes.

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: