28-12-2020 Ankerketting vervangen.

Deze week onze ankerketting vervangen. Van 45 meter en 2 keer 10 (totaal aan elkaar gekoppelde 65 meter dus), nu naar 1 doorlopende ketting van 70 meter. Dikte schakels, 8 mm en breeksterkte G43 (breekkracht 4300 Kg) Titan gegalvaniseerde (tegen het roesten) ankerketting. Gekalibreerde ketting voor de hand ankerlier. Samen worden we dus krachtpatsers of we gaan ooit kiezen voor elektrisch. Nu een met handlier SImpson Lawrance . Ketting voorzien van Kettingmarkers in Rood, Geel, Groen en Blauw , om iedere 10 meter zodat we weten hoeveel ketting we overboord hebben gezet. En ook vast kunnen trainen voor het weer binnen halen van de ketting en het anker (ROCNA 20 Kg).

Gepubliceerd door sailingpinta

Atlantic crossing 2022 tot....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: